Notícies

Clínica Diagonal, la salut del futur

Publicat el 07/03/2019

Clínica Diagonal, el centre exclusiu per a assegurats de MEDIFIATC, ha orientat els seus esforços cap a tres grans desafiaments que canviessin el futur de la medicina: la Cirurgia Robòtica, la Medicina Regenerativa i la Medicina Genètica.

La Cirurgia Robòtica, també coneguda com Cirurgia 4.0, ja en ple funcionament, permet dur a terme una intervenció amb màxima precisió a través dels braços d'un robot amb ergonomia millorada i visió 3D, que seguirà sempre les ordres del cirurgià. Es tracta d'una cirurgia més precisa, ja que danya menys estructures vasculars i nervioses, més segura, amb menys dolor postoperatori, temps d'ingrés i risc de complicacions i infeccions. Aquestes són alguns dels avantatges que ofereix el robot da Vinci, una eina que s'anteposa al futur de la medicina i assegura major qualitat en el tractament.

Clínica Diagonal ha implementat aquesta tècnica quirúrgica en diverses especialitats amb metges acreditats que destaquen per dur a terme una pràctica professional excel·lent, com: Urologia, on es realitzen cirurgies de pròstata, ronyó i bufeta urinària; Ginecologia, per histerectomies, cirurgies oncològiques d'annexos o per endometriosi profunda; Cirurgia General, on es duen a terme cirurgies de l'obesitat o per càncer colorectal; Cirurgia Toràcica, per tumors de mediastí i de pulmó, Cirurgia Reconstructiva de Mama per extirpar tumors petits o realitzar mastectomies radicals amb reconstrucció immediata; i Otorinolaringologia per a intervencions de coll.

La Medicina Genètica, una altra de les apostes de Clínica Diagonal, a més de realitzar un diagnòstic genètic, desenvolupa estratègies de suport i prevenció a partir de l'anàlisi genòmica tenint en compte les característiques de cada cas, de manera que posa a l'abast dels seus pacients una medicina personalitzada de precisió.
El diagnòstic genètic de tumors sòlids és avui dia l'opció més avançada per personalitzar i aconseguir la major eficàcia, amb els mínims efectes secundaris, en el tractament del càncer. Però la medicina genètica va més enllà dels problemes de salut hereditaris com el càncer, ja que és molt eficaç per prevenir problemes comuns greus que poden afectar tota la població i permet tant una prevenció primària, intentant evitar l'aparició de la malaltia, com una prevenció secundària, amb l'objectiu de realitzar un diagnòstic precoç de qualsevol malaltia.
Així doncs, la medicina genètica fa possible la total personalització d'aquelles estratègies terapèutiques i preventives adequades que garanteixen major salut i qualitat de vida. Tot això amb una simple mostra de saliva.

Ja fa un temps que Clínica Diagonal també treballa en la Medicina Regenerativa, que té com a objectiu regenerar i reparar un teixit danyat a través de les conegudes "stem cells". Aquesta especialitat ofereix un tractament autòleg a patologies diverses, millorant la qualitat de vida dels pacients de forma mínimament invasiva i evitant solucions més dràstiques. A Clínica Diagonal ja s'està aplicant en diferents camps com la Cirurgia Vascular, en el tractament de limfedemes o úlceres; a la Traumatologia en el tractament de lesions articulars o tendinoses; i en la Medicina Estètica. Així mateix, s'està estudiant la seva aplicació en altres especialitats amb resultats extraordinaris.

Galeria d'imatges