Notícies

Com estalviar per a la jubilació

Publicat el 30/11/2016

Si tens clar que la teva jubilació depèn sobretot de tu mateix i vols posar-te mans a l'obra per estalviar, et vam explicar els elements clau per a preparar la teva jubilació.

La teva edat. Comença més aviat possible. Encara que sigui amb poca cosa. Tindràs més diversitat d'opcions i podràs invertir en propostes més dinàmiques que poden fer-te aconseguir més rendibilitat o recuperar-te dels moments en què aquesta pugui ser baixa i que a la llarga solen ser més beneficioses. Tingues en compte que sempre pots aturar les teves aportacions si durant una època tens altres prioritats o no pots guardar.

El teu perfil estalviador. O dit d'una altra manera: la teva inclinació a córrer més o menys riscos.
Les categories d'inversió. Defineixen els productes i et donen pistes de com poden comportar-se. Les categories t'indiquen com inverteix el seu patrimoni cada pla i van des de la renda fixa, més conservadora i estable, a la renda variable, que implica opcions d'inversió més arriscades. Entre les dues, moltes possibilitats.

Si vols més informació sobre com triar un bon producte per a la jubilació segons el teu perfil i interessos, pots descarregar-te aquesta infografia.