Notícies

Les assegurances també permeten estalviar

Publicat el 09/01/2017

Aquest any, la "cuesta de enero" sembla que té un lleuger augment d'inclinació respecte a 2016. Segons l'INE, en el tercer trimestre de 2016 les famílies gastem un 2,6% i estalviem un 1% menys que l'any anterior.

Estalviar és un dels propòsits que ens plantegem sempre en canviar d'any. Per això et traslladem algunes idees de com les assegurances poden ajudar-te a estalviar.

• Estalvia en la declaració de la renda amb els PPA (Plans de previsió assegurats). Els PPA permeten una reducció sobre la base imposable de fins a un 30% dels rendiments nets amb un límit de 8.000 € anuals més 2.500 si has fet aportacions en benefici de la teva parella.

• Si ets autònom, estalvia amb les assegurances de salut. Pots desgravar les teves quotes i les de la teva família (cònjuge i fills menors de 25 anys) amb un límit de 500 € per persona a l'any.

• Evita despeses imprevistes amb assegurances de llar. Una avaria o trencament a la llar pot suposar una despesa important en un moment puntual. En canvi, una assegurança de llar suposa un pagament que tu controles, amb el qual ja comptes i que pot fraccionar per evitar grans despeses.

• Estalvia temps (i diners) amb assegurances de salut. Amb una assegurança de salut pots escollir quan i on vas al metge, accedir a proves de forma més ràpida i evitar cues i visites prèvies de medicina general per a acudir a l'especialista.

I és que l'assegurança, a més d'oferir-te servei i tranquil·litat, et permet organitzar els teus pagaments, cosa que sempre ajuda a estalviar.