Notícies

Recomanacions per gaudir de la neu de forma segura

Publicat el 08/01/2020

L'esquí i el snowboarding et permeten gaudir de la neu i la muntanya amb llibertat tot i que això pot comportar certs riscos. Estar protegits amb una bona assegurança d'esquí és la primera recomanació per esquiar de forma segura, si bé és molt important també tenir en compte aquestes altres:

Bona equipació
És imprescindible triar un material homologat i adaptat a les temperatures baixes, al teu nivell tècnic, a la teva alçada i al teu pes, així com revisar la regulació i el manteniment de les fixacions. Utilitza també ulleres, protector solar, guants i un casc específic per a l'esquí o l'snowboarding.

Coneixement i respecte de la senyalització
Les pistes i els remuntadors mecànics es troben senyalitzats per orientar l'esquiador en el descens, o avisen de perills o d'un tancament eventual ... Respecta aquests senyals.

Informa't sobre la meteorologia
És important estar informat de possibles canvis en les condicions meteorològiques. Consulta les previsions meteorològiques, informa't de l'estat d'obertura de pistes i dels remuntadors mecànics.

Coneix els nostres límits
Ser previnguts i no descendir per pistes per a les que no estem preparats per no córrer el risc de lesionar i de posar en perill a altres esquiadors.

Evita esquiar fora de pistes
Aquestes pràctiques poden exposar-nos a un elevat risc davant de possibles allaus, roques o penya-segats.

Abans de sortir has de tenir en compte les recomanacions anteriors i preveure el tenir una assegurança d'esquí. L'assegurança d'esquí de FIATC et garanteix el rescat en pistes i moltes altres cobertures des de 20 € a la setmana, 42 € per temporada i 59 € per a tot l'any, en qualsevol estació del món.