Notícies

TEST PRENATAL NO INVASIU, PER A UN EMBARÀS SEGUR

Publicat el 15/04/2019

Fins fa poc, l'estudi de malalties genètiques (com ara la Síndrome de Down) durant la gestació només era possible a través de tècniques invasives com són la biòpsia corial i l'amniocentesi. Les dues comporten un risc per al futur nadó que s'estima aproximadament en un 0,3-1%, a més de ser molestes per a la mare.

Seguretat per al futur nadó
Amb l'aparició del Test Prenatal no Invasiu, l'estudi es pot fer a partir d'una presa de sang de la mare. Això ofereix la possibilitat de detectar amb gran precisió una anomalia cromosòmica del fetus, com és la Síndrome de Down, sense risc per a la seva vida durant la prova.

Comoditat per a la mare
Per practicar el test, només cal extreure una petita mostra de sang del braç, com en qualsevol anàlisi de sang rutinaria a partir de la 9ª setmana d'embaràs i els resultats es coneixen en una setmana aproximadament.

Fiabilitat en els resultats
El Test Prenatal no Invasiu en sang materna ofereix una taxa de detecció superior al 99% amb menys del 0,1% de falsos positius. És a dir, detecta la Síndrome de Down amb gran eficàcia i evita un gran percentatge de tècniques invasives. Tot i que la detecció de la Síndrome de Down constitueix segurament l'objectiu prioritari del test, s'estan analitzant també la Síndrome de Patau i la Síndrome d'Edwards. També ha començat a oferir informació relativa als cromosomes sexuals i fins i tot algunes malalties genètiques concretes.

Medifiatc inclou aquesta cobertura per als seus assegurats.